Oldalak

2012. április 9., hétfő

Biciklis kosár a legkissebbeknek

Nagyon tetszik ez a minimanóknak készíthető biciklikosár. Jól illusztrált tutorilat találtam ezért ezt megosztom Veletek, hátha valaki kedvet kap hozzá :)Amikre szükséged lesz:
2 féle textil , amit az amerikai fat quarter szerint határoztak meg ( de véleményem szerint ez méret függő saját meghatározás szerint)
Merevitő közbélés, lehetőleg két oldalán ragasztós
tépőzár
cérna, tűk, stbAz külső anyagból kivágunk 1 téglalapot ( szándékosan nem írok méretet, így azt tetszés szerint választhatod meg) és annak a rövidebb oldalával megegyező félkört amit aztán szint-színre téve összevarrunk.Ezután a nagyobb téglalapot a félkörív mentén rávarrjuk, majd összevarjuk.Egy picit furcsa lesz az anyag, mivel a félkör miatt nem egy megszokott formát kapunk. Az összevarrás után érdemes bevagdosni a félkör mentén az anyagot, a kifordításnál ugyan is sokkal szebb lesz a tartása.Kifordítás után beleillesztjük a merevítőt, majd az előzőek szerint elkészített belső anyagot is.
Ezek után a merevítőt levasaljuk, fixáljuk.Ezek után elkészítjük a kosár felhelyezésére szolgáló tépőzáras részt, majd rögzítjük a kosáron.
Legvégül a felső szegélyt varrjuk rá a kis kosárkára:


a hosszát ráhagyással a kosárka kerületére mérd leMár el is készült!

Sok sikert hozzá!
Ha valaki elkészíti feltétlen küldjön képet ;)

( ha valakit nagyon érdekelnek a pontos méretek, írjon nyugodtan, el tudom küldeni őket)

1 megjegyzés:

 1. Tisztelt Címzett!


  Olyan aranyos ez a kis textil kosárkát biciklire, szívesen elkészíteném, de én még most kezdtem varrogatni, nem vagyok túl ügyes, szeretném a segítségét kérni. Esetleg el tudná küldeni nekem a pontos méreteket, hogy ki tudjam jól szabni a darabkákat?
  Hol tudok két oldalán ragasztós közbélést venni? Mi ennek a neve? Vagy jó bele a "papír" ragasztós közbélés is? Itt csak egyoldalút kapok, ami textil, és egy kicsit vastagabb, ami két oldalú, az gyakorlatilag ragasztófátyol...

  Köszönöm szépen előre is,

  kisviragdr

  VálaszTörlés