Oldalak

2012. május 31., csütörtök

Farmer pakolós, avagy


mondhatnám, mert azt hiszem ezt nevezik malaclopónak :)
Nem a kedvencem a kollázsból, de praktikus pakolósnak, bevásárlásokhoz, mondjuk én nem biztos, hogy meg bírnám állni díszítés nélkül :)


Hát lássuk:
Elsőként a kellékek, amik közül azt hiszem a legfontosabb, ha bőrrel, műbőrrel dolgozunk megfelelően előkészíteni a varrógépet, megfelelő tűt választani, elődolgozni az anyagot lásd 11. kép.

A képen farmer anyagot mutatnak be, (de a leírásában szerepel, hogy erősebb strapabíró anyaggal helyettesíthető) 2db 54cm x 52cm darabra van szükség + varrásráhagyás
-
2 db  65cm x 6cm bőr a füleknek

- 1 kiszúró Olló- Nagy gemkapocs- Varrógép- Vasaló



 Vágjuk ki az anyagot a
2. képen látható módon
Alsó és oldalsó oldalakat varrjuk össze varrásráhagyással.  varrás támogatás (3. kép).Majd az egyik oldalát a szegélynek vágjuk vissza, legalább a feléig 4. Majd a hosszabbik, megmaradt ráhajtást, a kisebbikre vasald, tűzd meg, és ismét varrd le. (5. kép.)
Most hajtsd félbe a a táskát úgy, hogy a 7 cm kivágott részeket, a varrások mentén igazítsd egymáshoz, és varrd össze, mindkét oldalon. ( 7. kép)Majd fordítsuk ki a zsákot, tűzzük le az alját és varrjuk le belülről is, hogy aztán a 9. képen látható formát öltsön.
A füleket félbehajtjuk, majd előlyukasztgatjuk ( 11.kép). A táskát pontosan ugyanazon a helyeken bejelöljük ahová a fülek fognak kerülni (12.kép) és a nagy iratfogóval letűzzük, hogy ne mozdulhasson el.
Most jön a neheze, egy erős bőrvarró cérnával és egy tűvel nekiesni, és felvarrni az előrelyukasztott bőrfüleket.
Taraaam, már kész is vagyunk! Jöhet a kismalac :)))

Ha ilyen táskát szeretnél, de vidámabb vékonyabb textilből nyári kiadásban a boltomból 4 db anyag vásárlásával már el is készítheted.

2 megjegyzés:

  1. Ááááááá!Még,hogy malaclopóóóó!A múltkor én is készítettem hasonló táskát...és a párom is EZT MONDTAAAAA!:/ Azt hittem az ő szüleményeee! :D
    Adrienn

    VálaszTörlés
  2. Csak azt tudnam, miert nem jelolted meg a forrast.

    VálaszTörlés